Cititul ne defineste viitorul

 Intotdeauna mi-am zis ca sunt genul de persoana pesimista cu o parere despre sine nu prea buna, dar mereu am stiut sa apreciez unele aspecte legate mine. Probabil lucurul pe care-l apreciez cel mai mult este faptul ca-mi place sa citesc. Din punctul meu de vedere, cititul sta la baza formarii caracterului unui adolescent si cu siguranta se reflecta in viitorul nostru care poate parea indepartat, dar in ultimul an mi-am dat seama ca este mai aproape decat as fi crezut.

   Timpul incepe sa treaca intr-un ritm din ce in ce mai alert si mi-am dat seama ca foarte curand fac 18 ani, si incerc sa imi dau seama cum cititul m-a afectat in ultimii ani. Cu siguranta m-a facut sa vad lucrurile altfel, a deschis noi orizonturi si m-a invatat unele lucruri despre mine pe care nici eu nu le stiam. Sunt sigur ca fiecare dintre noi a fost/este afectat in prezent de citit(intr-un mod pozitiv, evident), asa ca intrebarea mea de astazi este: Raportandu-ne la modul in care va influenteaza cititul astazi, cum credeti ca va evolua acest aspect si cum se va reflecta el in viitorul vostru?

-G

6 thoughts on “Cititul ne defineste viitorul

  1. Daca meseria de scriitor ar fi platita bine, multi tineri ar fi dornici sa scrie, si sa investesca timp intr-o astfel de actiune. Si eu am invatat multe chestii pozitive din carti.

  2. Hmn, de cand citesc mi-am schimbat modul in care vad lucrurile. Realizez ca sunt mai multe moduri in care poti privi o situatie si ca fiecare actiune are un efect. Cititul iti largeste orizonturile.

  3. Hmm, este o problemă interesantă pe care ai ridicat-o. Eu cred că am învățat să apreciez mai mult lucrurile, și totuși, pentru mine cititul este încă un mod de a evada de lucrurile din jurul meu. Cum mă va influența în viitor? Păi dacă mă țin de acest hobby, așa cum trebuie, cu siguranță va fi într-un mod pozitiv. Clar e că sunt multe lucruri de învățat din orice carte ți-ar pica în mână, indiferent de cât de bună/rea este. Și depinde și de modul în care te raportezi tu la ceea ce ai citit. Poate pe tine te va mișca o anumită carte care pe altul nu-l impresionează cu nimic. Dar important este să citim, pentru că așa vom fi cu adevărat educați.
    Sper să nu te deranjeze că umblu liberă prin arhiva ta, îmi place să-ți citesc posturile, deci probabil că și voi mai lăsa comentarii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s