Reading places

  Ce fel de cititor esti? Atunci cand incepi o carte poate sa vina si un uragan si nu observi? Sau daca un tantar isi intinde articulatile te deranjeaza? Eu unul am nevoie de liniste totala ca sa citesc. Inchid laptopul, duc telefonul in alta camera, inchid usa si ma apuc. Daca aud cel mai mic zgomot m-a scoate din transa si strica magia.

   Cand vad oamenii care citesc in metrou, sau in parc, sau mai stiu eu unde, imi doresc sa pot face si eu acelasi lucru, dar imi este imposibil.

   Voi ati incercat vreodata sa cititi intr-un loc zgomotos?Puteti? Sunteti total captivati de poveste si nu va pasa de nimic din jur, sau inca aveti un picior pe pamant?

-G

Advertisements

12 thoughts on “Reading places

  1. in majoritatea timpului citesc la scoala,deci da pot citi in galagie.mai citesc in orele plictisitoare la care nu scriem,dar sunt cu un picior pe pamant in caz de ceva :)de vreo2 ori m-o prins dirigu’si m-o intrebat ce citesc,mai ales ca stateam cu capul pe masa,ziceai ca plang :))) toata lumea se holba si baietii au zis ca citesc biblia cu autograf =)) :3

    • Cand fac fitness imi este imposibil sa citesc, bicicleta mea este pozitionata si in fata geamului si imi atrag atentia alte lucruri, pe bicicleta nu ascult decat muzica pe ipod la maxim:D

  2. Eu citesc de obicei pe liniste, insa daca este ceva la tv si nu ma intereseaza, un meci/film etc si mama/tata/prietenul/purcelul/catelul se uita:-) eu pot sa citesc fara sa fiu distrasa, ideea este sa nu ma intereseze ceea ce urmaresc ceilalti.:D. Vezi ca exista si dopuri de urechi iar in acest fel poti citi si in parcuri etc pt ca stai cu ele in urechi si nu mai auzi. O prietena de-a mea asa a invatat pt admiterea la facultate.

  3. Eu nu știu dacă mă încadrez în vreun tip , probabil la mijloc , adică pot citi cu televizorul pornit și chestii din astea dar dacă suieră vântul la geam atunci TREBUIE sa mă mut în camera de oaspeți , acolo e liniște mai tot timpul , doar dacă nu latră Aris ( câinele meu ) , altfel abandonez 😅.
    Deci pot citi cu zgomote prin casa ( televizor , mașina de spălat , robinet pornit ) dar nu la extrem totuși , dacă merg la club evident ca nu am nici o șansă sau cu zgomote tăioase și bruște ( șuieratul vântului , lătrat , apel telefonic , mesaje pe WhatsApp sau Facebook , deschiderea brusca a ușii , sala de clasa 🎭)

  4. Eu pot sa citesc in orice loc, m-am obisnuit pentru ca, altfel, chiar n-as fi avut cand sa termin cartile mele preferate, pe care le-am citit in mare parte la scoala din lipsa de timp pentru citit acasa cauzata de teme. Dar, cand pot, si eu prefer sa nu aud niciun sunet cand citesc, pentru ca si mie mi se pare ca se distruge toata atmosfera magica pe care ti-o creezi in liniste, in mintea ta.

  5. Nu mă deranjează TV-ul, radio-ul, PC-ul. Pentru mine sunt zgomote de fundal, pe care creierul meu chiar nu le ia în seamă. Totuși, nici nu pot citi în tren, metrou, parc sau mai știu eu, pentru că, în afara casei, preia controlul asupra mea partea sociabilă. Afară simt nevoia să socializez, să admir, să analizez, deci nu mă pot conecta la acțiunea cărților dacă nu-s acasă, comod așezată.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s