Recenzie: Ostatic 2.0: Camera din Teheran de Alex Deva

Subiectul:

    Ce ai face dacă te-ai trezi ostatic într-o încăpere încuiată, în fața unei camere web prin care întreaga lume ți-ar urmări fiecare mișcare? 
Un pilot de elicopter român, aflat la lucru în străinătate, este răpit și ținut într-o încăpere cu acces deplin la internet. Cei de acasă fac eforturi să îl găsească și să-l aducă inapoi… dar speranțele li se năruie cînd răpitorii anunță condițiile eliberării.

Parerea mea:

 Sincer sa fiu, cand am primit e-mailul de la Alex Deva in legatura cu faptul ca doreste sa fac o recenzie acestei carti, am fost intrigat de povestea cartii dar nu aveam asteptari prea mari. Se pare ca m-am inselat foarte tare! Vreau sa incep prin a spune ca apreciez extraordinar de mult modul in care s-a facut publicitate acestei carti si mai ales formatul in care a fost tiparita. Cartea are pagina de facebook, are un trailer pe youtube, exact cum trebuie. Mi s-a parut frumos ca paginile erau foarte groase si bine prinse, de o culoare alba,alba. Oricum, ideea este ca-mi place ca totul este de calitate. Chiar am fost impresionat si mi-ar placea sa vad mai des la noi in tara asa ceva.

   Acum sa trecem la ce este cu adevarat important, ci anume povestea acestei carti. Wa, wa, wa, chiar m-a impresionat foarte tare si m-a surprins sa vad ca nu mai puteam sa o las din mana. Totul este foarte bine pus la punct, explicat intr-o maniera inedita si descris la fel de frumos. Povestea prezinta un subiect foarte bine gandit si ingenios, fiind vorba despre un pilot roman luat ostatic in Iran. Numai ca acest ostatic este inchis intr-o camera unde are acces la internet si e filmat de o camera care transmite imaginile printr-un stream pe net. Din punctul meu de vedere, aceasta idee este intriganta si evident ca nu am putut sa las cartea din mana pana nu am aflat cum a iesit tipul din camera respectiva.

   De obicei pun mare pret pe cartile care iti prezinta o evolutie psihologica a personajelor, iar aceasta carte nu s-a bazat pe acest aspect. Sincer sa fiu chiar nu m-a deranjat deoarece a recompensat prin actiunea foarte intensa in care aflam cate o bomba la fiecare cateva pagini. Personajele sunt destul de numeroase si au intr-o oarecare masura aceasi importanta in poveste. Ce mi s-a parut super interesant a fost ca am pornit cartea povestind despre un personaj, dupa care am trecut la un altul care era legat de cel anterior si tot asa pana am descoperit o sumedenie de personaje interesante si foarte inteligente, ca sa zic asa. Au fost unele faze in care explicau anumite mecanisme sau ilustrau anumite planuri pe care si  le faceau personajele, si eram foarte uimit sa vad cum toate mergeau mana in mana, cum totul incepea sa prinda contur si ma mai trezeam la unele faze spunand:”Fir-ar! Cat de tare!”.

    Un alt aspect super legat de aceasta carte este ca printre paginile ei se regasesc si ilustratii legate de poveste, relizate de Darius Panaite. Aceste ilustratii chiar au adus un plus povestii, ajutandu-ne sa ne afundam mai bine in lumea descrisa si oferindu-ne o imagine mai clara a intamplarilor. Incerc sa gasesc niste obiectii legate de aceasta carte dar nu prea imi vine in minte decat faptul ca a fost cam scurta(dar am inteles ca urmeaza o continuarea).

   In concluzie, m-as bucura foarte mult daca ati asculta sfatul meu si ati cumpara cartea asta pentru ca va spun ca merita din plin. Este genial sa citesti o carte din perspectiva unui roman, contemporan cu noi, cu aceasi mentalitate si cu o imaginatie care face minuni. Daca va intereseaza o gasiti pe site-ul OKIAN.ro la pretul de doar 20 de lei. Va astept parerile despre subiectul cartii!

5

 

-G

5 thoughts on “Recenzie: Ostatic 2.0: Camera din Teheran de Alex Deva

  1. Nu ma asteptam sa aud ca in carte sunt multe personaje, dat fiind faptul ca vorbim de un tip tinut prizonier intr-o camera, ma gandeam ca este un roman static…plictisitor….tipul vorbeste in fata camerei si pe net…si cam atat…se vede ca ai trait la intensitate maxima actiunea romanului si m-ai convins ca este un roman exceptional care are un ritm alert si foarte multa actiune asa cum imi place mie!

  2. Mulțumesc din suflet pentru recenzia excelentă. Ca… răsplată, am o mică surpriză: știi adresa de web din carte, unde se transmit live imagini din camera ostaticului? E pomenită de cîteva ori. Ce-ar fi oare dacă ai încerca să o introduci într-un browser?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s