Rosu ca sangele de Salla Simukka

Roşu ca sângele

 E cea mai grea iarnă din ultimii ani; străzile din Tampere, Finlanda, sunt îngheţate şi acoperite de zăpadă. Şi nimic nu contrastează mai tare cu albul zăpezii decât sângele.
Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani, locuieşte singură şi urmează cursurile unui liceu de arte. Şi-a făcut o regulă din a nu se implica în lucruri ce nu o privesc. Totuşi, această regulă este pusă la încercare în ziua în care Lumikki găseşte bancnote pătate de sânge în camera obscură a liceului.
Dându-şi seama că trei elevi de la liceul său au un amestec în acest incident, Lumikki se trezeşte prinsă în hăţişul unei afaceri internaţionale cu droguri. Viaţa îi este pusă în pericol.
Acum şi adolescenţii au o Lisbeth Salander a lor!

  Lumikki Andersson, eroina trilogiei Albă-ca-Zăpada, a învăţat să se apere singură şi să nu aibă încredere în nimeni. E un lup singuratic şi o supravieţuitoare. A fost agresată brutal la şcoală, iar acum s-a mutat în Tampere, unde locuieşte singură. Lumikki e inteligentă, sarcastică, are o anume duritate şi îi place solitudinea. De asemenea, îi place să se lupte corp la corp, să înoate în apă îngheţată, să alerge şi să viziteze galerii de artă. A hotărât că nu mai vrea să-i fie niciodată frică de nimic.

-G

Advertisements

2 thoughts on “Rosu ca sangele de Salla Simukka

  1. Editura trei este la concurenta mare cu leda, are titluri interesante. Imi place mult coperta, si subiectul este interesant.
    P.S. Cum ai reusit sa citesti Sezonul oaselor atat de repede?:-) 🙂 Eu am terminat de citit Cand esti vrajitoare si m-am apucat de The bone season, dupa 40 de pagini parcurse mi se pare o carte interesanta, frumoasa dar cam grea, are foarte multi termeni care ma trimit la dictionarul de la sfarsit si la cel de la inceput:-) , de abea astept sa vad ce se intampla in continuare insa repet mi se pare un pic greoaie cel putin pana ma obisnuiesc cu termenii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s