The Book Thief

   Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar – Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.
  Subiectul cartii, titlul, dar si coperta mi se par extrem de interesante. Cu siguranta ati mai auzit de aceasta carte, avand in vedere cat de populara este. Tocmai din aceasta cauza, la sfarsitul acestui an(mai exact in luna noimebrie), va avea loc o lansare cinematografica a adaptarii pe marile ecrane a romanului lui Zusak. Va las mai jos trailer-ul filmului si va astept parerile. Merita citita cartea?
-G
 

One thought on “The Book Thief

  1. Am auzit de ea e populara. Merita vizionat filmul si merita citita cartea, insa ma intreb, cand? Am calculat lista cartilor pe care vreau neaparat sa mi le iau si imi trebuie vre-o 30 de milioane:-) 🙂 🙂 si aceasta carte se afla pe lista mea de dorinte. Le vreau pe toate:-) 🙂 insa o sa le cumpar treptat si in 3-4 ani sper ca blioteca mea sa le cuprinda pe toate, astfel incat cum apare o carte noua sa fiu la zi si sa o cumpar:-) .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s