Urmeaza in 2014

Anul 2014 cu siguranta este unul mare pentru industria filmelor realizate pe baza unor carti. Mai exact inceputul anului 2014, cand avem parte de 3 mari productii pe care eu personal le astept cu nerabdare.

The Maze Runner

    Când Thomas se trezește într-un loc necunoscut, nu-și amintește decât cum îl cheamă. Mintea îi este ca o foaie albă. În jurul lui se află mai mulți băieți, care îi urează bun-venit în Poiană – un loc înconjurat de ziduri de piatră. La fel ca Thomas, Poienarii nu au nici o idee despre felul în care au ajuns acolo și nici din ce motiv. Tot ceea ce știu este că, în fiecare dimineață, porțile de piatră către labirintul care îi înconjoară se deschid și că în fiecare seară se închid la loc. Și, la fiecare treizeci de zile, un nou băiat apare acolo, adus cu un lift. Așadar, Thomas era așteptat. Cu totul neașteptat, a doua zi este trimisă acolo și o fată – prima fată din grup. Și mai surprinzător decât sosirea ei este mesajul pe care îl aduce. Thomas ar putea fi mai important decât ar fi crezut vreodată. Numai de-ar putea să scoată la iveală secretele întunecate îngropate înăuntrul minții sale. 

Divergent

  Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea căreia îi vor fi devotaţi pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.

Vampire Academy: Blood Sisters

   Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…

  Ce va face cu ochiul?

-G

4 thoughts on “Urmeaza in 2014

  1. Eu una voi merge sa le vizionez pe toate trei.Inca nu am citit cartile dupa care este facut The Maze Runner dar urmeaza sa le cumpar.Vreau sa vizionez filmul mai mult pentru ca joaca Dylan O’Brien si Kaya Scodelario,care sunt actorii mei preferati.Insa,sunt la fel de entuziasmata si pentru Divergent si Academia Vampirilor ❤

  2. Divergent si The Maze runner, in privinta Academiei vampirilor, cartile sunt la fel ca filmele? Eu sunt fun The vampire diaries, de abea astept noul sezon, si cu toate acestea, de fiecaredata cand am vrut sa cumpar Jurnalele lui Stefan si Jurnalele vampirilor, ma oprea ceva, am citit numai oareri negative, cum ca serialul nu are nicio treaba cu, cartile. Eu nu suport acest lucru, mie imi place sa se respecte scenariul.

  3. Geani si Alexandra, voi ati auzit de aceasta serie??? http://www.raobooks.com/raobooks_autori_detalii.php?a_id=630?? Dupa ce initial am vazut primul volum pe blogul fallleninlovewithbooks, Roxana a facut rost de carte, am fost din ce in ce mai curioasa, ieri mi-a trimis o persoana draguta primele doua volume in format pdf, am intrat si pe site-ul oficial si am inteles ca anul acesta autorul a publicat al 15 lea volum http://www.dragonmount.com/Books/index.php, pe mine ma descurajeaza pt ca e o serie lunga iar o carte are aprox 1000 pagini:-) dar mi se pare o serie super, am inteles ca seamana cu scrierile lui Tolkien. Chiar mi-a starnit curiozitatea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s