Magical creatures of Narnia

Faunul :

-este om de la brau in sus , dar are picioare de tap si copite in loc de degetele de la picioare . In carte faunul este cunoscut cu numele de Tumnus si este prima faptura cu care s-a intalnit Lucy in intaia sa calatorie in Narnia.

Satirii :

– sunt animale pe jumatate oameni , pe jumatete tapi , devotati armatei leului Aslan . Desi sunt cranceni in lupta , satirii , fapturi ale padurii , sunt sfiosi si  cunoscuti pentru dragostea lor pentru muzica si serbari.

Centaurul :

-este o faptura  pe jumatate oameni , pe jumatate cai. Sunt intelepti si devotati , iar in lupta se dovedesc a fi foarte buni strategi.

Ciclopii :

– sunt niste fapturi uriase cu un singur ochi. Poate ajunge pana la o naltime de 2,30 metri si se lupta alaturi de Vrajitoarea Alba cu Aslan si celelalte fapturi bune din Narnia . Ciclopii au fost descrisi pentru prima data de vechii greci. In poemul sau “Odiseea” , poetul Homer ii numeste “un popor crud si fara lege” , cu ” o inima necrutatoare” .

Minotaurul :

-este un animal feroce si fioros care are cap si trup de taur , dar sta in picioare ca un om. Este una dintre cele mai mari animale care sunt de partea Vrajitoarei Albe  , fiind si cel mai bine blindat si inarmat. Se dovedeste a fi un razboinic formidabil .

Minozimbrul :

– este asemanator cu minotaurul , dar cu trasaturi mai asemanatoare cu cele ale unui zimbru . Minzimbrii sunt unele dintre cele mai urate si mai de temut fapturi din armata lui Jadis.

Grifonii :

-sunt fapturi legendare cu corp de leu si cap de vultur , cu patru picioare , aripi , gheare si cioc. Aceste fapturi bune sunt rapide , intelepte si se pot avanta in inaltul cerulu.

-A

7 thoughts on “Magical creatures of Narnia

  1. Alexandra tu ma faci din ce in ce mai curioasa in legatura cu aceasta serie! ma bucur ca ai descris prin intermediul pozelor o parte din fapturile care guverneaza universul Narnia, ma vor ajuta atunci cand ma voi hotari sa citesc seria! sigur ma va prinde aceasta serie!

  2. Majoritatea creaturilor de mai sus apar si in seria Percy Jackson. Faunul este numit Pan in seria PJ, acesta fiind zeul tuturor satirilor(fiinte jumatate tapi jumatatea oameni).

  3. Universul Narnia e formidabil! Ascunde numeroase creaturi magice si datorita diversitatii lor, atatea filmele cat si cartile au fost foarte savuroase.

    • Nici genul meu nu este.Eu am vazut trailer-ul de la un film,n-am avut “curajul” sa ma uit la el.

  4. Interesant e ca ai prezentat creaturile,dar nu mi-a placut niciodata Narnia,nici cartile,nici filmele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s