Incercarile Focului – Captiv in Labirint #2 de James Dashner in pregatire la Litera

Thomas, eroul din Captiv în Labirint, îşi continuă aventurile cu o nouă încercare potenţial letală şi cel puţin la fel de terifiantă ca prima: Încercarea Focului. Poienarii, din ce în ce mai puţin numeroşi, trebuie să străbată un deşert torid, pândiţi de ameninţarea unor furtuni cataclismice şi, mai ales, a unor fiinţe omeneşti devastate de o boală misterioasă, Arşiţa, care îi transformă treptat într-un soi de monştri insensibili, sălbăticiţi, ce-şi spun Smintiţii.
Înainte de a porni în călătoria prin deşert, Thomas şi tovarăşii săi afla de la un enigmatic mesager al grupului RAU că au fost ei înşişi contaminaţi cu microbul Arşiţei, că mijloc de a-i motivă să ducă la bun sfârşit Încercarea Focului, la capătul căreia îi aşteaptă tratamentul bolii. Omul-Şobolan, cum îl poreclesc Poienarii, le explică de asemenea căsuferinţa lor are o justificare nobilă, pentru că RAU extrage din reacţiile lor la încercări informaţii esenţiale, aşa-numitele „tipare“, pentru un plan grandios de salvare a omenirii.  
Thomas, chinuit de vise şi fragmente involuntare de amintiri pe care nu le poate înţelege, este însă din ce în ce mai sceptic că vreun plan, oricât de nobil, ar putea să îndreptăţească un asemenea tratament al grupului de adolescenţi, mai ales după ce este martor la moartea atroce a unora dintre tovarăşii săi şi, în special, după ce îşi dă seama că RAU a convins-o pe prietenă să Teresa, pe care, la începutul romanului, o crede pierdută, să îl trădeze şi să încerce să-l omoare, în cadrul unui plan elaborat.
Cea mai hotărâtă să-l ucidă este, spre surprinderea lui Thomas, însăşi Teresa, devenită şefă grupului de fete, care îl atrage până la urmă într-o capcană şi, după o luptă crâncena, îl închide într-o capsulă misterioasă.Poienarii reuşesc să traverseze un oraş pustiit din deşert chiar cu ajutorul a doi Smintiţi, Jorge şi Brenda, aflaţi în fază incipientă a bolii.  Thomas este apoi capturat de un grup de fete, despre care băieţii aflaseră că îi concurează şi că au trecut printr-o Încercare similară a unui alt Labirint, dar reuşeşte să le convingă că planul de a-l omorî, care le-a fost impus de către RAU în schimbul propriei salvări, nu are sens. 
Daca cititi descrierea cartii eu zic ca in mare parte stiti despre ce este vorba. M-am gandit bine si vreau sa ii dau o sansa primului volum “Captiv in Labirint”
Voi ati citit primul volum?
-A

 

One thought on “Incercarile Focului – Captiv in Labirint #2 de James Dashner in pregatire la Litera

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s