Descoperind lumea lui Harry Potter #1

BB_vert_WWoHP_tcm13-13999

Impreuna cu Alexandra,deschid o noua rubrica numita “Descoperind lumea lui Harry Potter”.Aceasta rubrica va avea 5 episoade,in care va vom prezenta creaturi,personaje,vraji si muzica de pe coloana sonora din tot ceea ce inseamna Harry Potter.Subiectul de astazi este:Creaturi din lumea Harry Potter.

1.Inferi

Sunt practic cadavre umane neputrezite,care printr-o serie de vraji care apartin magiei negre,pot fi readuse la viata si folosite in scopuri malefice.

Inferi

2.Sirene

In aceasta lume,sirenele nu au parul lung si stralucitor si o frumusete nemaivazute.Sunt total diferite.Pazesc adancurile si fac parte din lumea marii.

C

3.Nagini

Nagini este sarpele lui Cap de Mort.Dar nu este orice fel de sarpe,acesta putand sa omoare oameni la comanda,sa vorbeasca cu oamenii care inteleg reptomita(limba serpilor),poate prelua corpurile oameniilor morti si sa inghita dintr-o data.Putini realizeaza ca Nagini este sarpele pe care Harry il elibereaza la inceputul primei carti…

Nagini_at_Malfoy_Manor_Dining_Table

4.Thestrali

Sunt un fel de cai inaripati care pot fi observati doar de persoanele care au vazut moartea.Parintii lui Harry au murit,iar el poate observa Thestralii,care sunt renegati de lume din cauza faptului ca arata infricosator.

5.Spiridusi de casa

Dobby este una dintre creaturile care apar in minunata lumea din Harry Potter creata de J.K.Rowling .El poseda o magie foarte avansata , dar este desconsiderat din cauza ca este un spiridus de casa.El are mereu un stapan , iar intre el si stapanul sau exista o legatura puternica,care il face sa execute tot ce zice stapanul lui. Si de fiecare data cand Dobby considera ca face ceva rau , se autopedepseste.

6.Dementori

Dementoriii sunt cei care pazesc inchisoare de la Azkaban.Acesti dementori sunt niste creaturi imorale care se hranesc cu emotii pozitive , cu fericirea si amintirile frumoase ale oamenilor, fortandu-i sa isi dezvaluie cele mai urate amintiri.

7.Basilisk

Baziliscul este o reptila legendara , fiind considerat regele serpilor. Acesta are puterea de a provoca moartea .O singura privire in ochii acestuia este letala.

8.Hipogrif

Hipogrifii sunt niste animale care sunt jumatate pasare , jumatate cal. Insa aceste animale nu sunt creatia lui J.K.Rowling , ci sunt niste animale care au existat in mitologie.

-A,-G

Advertisements

10 thoughts on “Descoperind lumea lui Harry Potter #1

  1. Sunt sigura ca o sa iubesc aceasta rubrica, mai ales ca vreau chiar tare sa citesc cartile doar ca nu dau de primul volum. Mi l-a dat Ale in in varianta electronica, dar parca nu are acelasi farmec ca atunci cand tii o carte in mana.

  2. nu prea sunt eu cu harry potter,prefer mult mai mult merlin πŸ˜€ dar is ok si aventurile lui harry potter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s