Recenzie:Eve de Anna Carey

Chiar daca aceasta carte a aparut acum un an(iar eu am citit-o acum un an),m-am decis sa ii scriu o recenzie pentru ca mai am putin si termin volumul 2:”Sacrificiul”.

În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.
Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă,
Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.

Aspectele pozitive in aceasta carte sunt numeroase,printre care mentionez ca:

 • Este captivanta inca de la inceput si starneste interesul la sfarsitul fiecarui capitol;
 • Povestea cu fetele folosite ca “masini de facut copii” este absolut geniala;
 • Relatia dintre Eve si Caleb este foarte bine construita;
 • Sunt prezente momente pline de drama(lucru care imi place mult intr-o carte);

Acum sa dezvoltam putin ideile.Imi place relatia dintre Caleb si Eve pentru ca nu este ceva gen Edward si Bella,plina de declaratii siropoase si tot felul de siropuri.Au o relatie bine definita si isi asuma riscuri ca sa fie impreuna,chiar daca timpul lor de liniste este extrem de limitat.Ideea ca o molima va veni si va rade de pe fata planetei 90% din populatie este atat de bine descrisa incat te face sa crezi ca suntem in anul 2032.

Apreciez enorm de mult faptul ca aceasta poveste este presarata de drama,pentru ca atunci cand citesc o carte nu-mi place sa vad numai lupte ,sau numai lucruri descrise de lapte si miere=)).Imi place sa ma regasesc in povestile personajelor,sa regasesc alte persoane in poveste.Dramele fac parte din viata noastra,nu?Atunci iti dai seama ca o carte este buna,cand te intistrezi si te pune pe ganduri.Daca citesti o carte care te face sa razi nu inseamna ca e buna(din punctul meu de vedere),pentru ca in orice carte poti gasi acest element.Mai rar gasim carti care ne emotioneaza si ne pun ganduri.Eve este una dintre ele.

Daca nu ati citit cartea pana acum,chiar va recomand pentru ca este una dintre cele mai bune distopii ever.Este adevarat ca are si unele minusuri,dar pot fi trecute cu vederea pentru ca palesc in comparatie cu ingeniozitatea autoarei:-D.

O sa revin in curand si cu recenzia pentru “Sacrificiul”.

9 thoughts on “Recenzie:Eve de Anna Carey

 1. ”Eve” a fost o carte superba, dar despre ”Sacrificiul” nu am o parere asa buna. Nu prea mi-a placut sfarsitul ciudat pe care a ales autoarea sa-l scrie. Oricum, sper sa se rezolve lucrurile in volumul 3 😀

 2. Am citit Eve si a fost extraordinara. O lectie de viata ( cel putin pentru mine ). Relatia dintre Caleb si Eve mi se pare una extraordinara si eu zic ca asa ar trebui sa fie toate cuplurile din carti:X Si eu mai am putin si termin Sacrificiul , dar nu vreau sa o termin asa de repede pentru ca este prea frumoasa cartea.
  Si este adevarat , dramele chiar fac parte din viata noastrea. Credeti-ma stiu ce zic:-(

 3. Povestea cu fetele folosite ca “masini de facut copii” este absolut geniala;
  da si de aici ideea ca suntem pe post de jucarii+)) oricum e foarte tare faza cu masini de facut copii o ador =)) nu am mai ras atat de mult …

 4. Mi-a placut mult acesta carte si mi-a placut si volumul doi, chiar daca la sfarsit am plans. E mare lucru cand plangi la o carte pentru ca sentimentele pe care a vrut sa le transmita autorul au ajuns unde trebuie si este unul dintre motivele ca aceasta carte a fost bine scrisa. Volumul doi a fost din punctul meu de vedere mai frumos ca primul pentru ca aici este descrisa o viata si mai nefericita decat cea din prima carte. Deabia astept sa apara si volumul 3 pentru ca sunt foarte curioasa daca banuielile mele sunt adevarate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s