Interviu exclusiv cu Liz Braswell(“Lucrez la o carte despre o fata care va salva lumea.”)

Nu trebuie sa mai spun cat de incantat sunt ca LIZ BRASWELL a fost de acord sa-mi dea un interviu nu?Adica tipa are carti tiparite in toata lumea si un show Tv facut dupa ele..duh=)).Fara prea multa vorbarie va spun ca ar trebui sa cititi interviul integral pentru ca este foarte interesant.Liz este o draguta si a acceptat interviul si sa-mi trimita cartea semnata dupa maxim 5 minute=)).

Eu:Cum ti-a venit ideea sa scrii serie “Cele noua vieti ale lui Chloe King”?

Liz:Ideea mi-a venit intr-o seara cand alergam .Era o noapte frumoasa si am simtit ca ar fi frumos sa alerg pe strazile New York-ului.Si mi-a venit in cap o replica :”fuga este o rugaciune.”.Mai scrisesem inainte niste carti despre americani nativi,una despre un dans numit “Hopi Snake” care este considerat de americani o rugaciune.

Dar desigur ca nu pot sa alerg oriunde vreau eu prin New York,chiar daca acum esti mult mai in siguranta in acest oras decat erai acum 20 de ani.Asa ca atunci m-am gandit cat de minunat ar fi sa am gheare si daca m-as putea apara singura.Si cam asa s-a nascut Chloe.

Oh,de asemenea in facultate am studiat Egiptologia.Asta explica idea cu Mai.

Eu:Exista vreo persoana care te-a inspirat sa scrii seria?

Liz:Oameni fictivi,poate…Totul a inceput cand mi-am imaginat-o pe Chloe,ea a inspirat restul povestii.

(Dar alte carti pe care le-am scris am fost inspirate de oameni reali.)

Eu:Cum te simti acum cand esti constienta ca munca ta este asa apreciata si populara?

Liz:Este foarte ciudat!Majoritatea muncii mele este grea pentru ca esti singur.Scrii de unul singur timp de 2 ani si apoi intervine agentul care vinde cartea.Cand oamenii ma roaga sa le dau un autograf sau sa scriu alta carte,ma fac sa ma inrosesc.Este minunat ,si sincer,cateodata e-mailurile pe care le primesc sunt singurele lucruri care ma fac sa vreau sa-mi continui ziua.

4.Eu:Chloe King si povestea ei sunt parte din povestea ta?

Liz:Da,Chloe este un simbol al libertatii pentru mine:libertatea de miscare,de a merge unde doresti.Dar exista bucatele din mine si in celalalte personaje.Sunt putin cam tocialara ca si personajul Kim si imi place sa crosetez ca Amy.O si Alec e bazat pe un baiat pe care il stiam odata…

5.Eu:Care este personajul tau favorit?

Liz:Oh,asa e ca si cum ai intreba-o pe o mama care este copilul ei preferat!Normal ca ma concentrez pe Chloe.Dar si Amy se schimba si imi place mult evolutia ei.Si Kim este un exemplu bun.

6.Eu:Ce planuri de viitor ai?

Liz:Lucrez acum la o noua serie,despre o alta “kick-ass girl”.Dar aceasta trebuie sa salveze lumea!

7.Eu:Citesti carti cu vampiri sau distopii?Cine sunt autorii tai favoriti?

Liz:Normal ca citesc!Citeam carti cu vampiri si distopii cand au inceput sa apara prin anii `80(inca de atunci).Din cele “vechi” imi place mult “Interview with a Vampire” si “The Silver Kiss”.Dintre cele noi as putea alege “The Vampire Diaries.Imi place si “Jocurile Foamei”,asa cum imi placeau “Anna to the Infinite Power si cartile lui William Sleator.Printre autorii mei favoriti se numara:Ray Bradbury, Lloyd Alexander, Cormac McCarthy, Ursula K. Le Guin, Charlotte Bronte…

8.Eu:Cum este viata dupa “Chloe King”?Te consideri fericita?

Pai am terminat seria acum 8 ani si am fost dezamagita cand cei care au publicat cartea au decis ca nu vor fi mai mult de 3 carti.Apoi s-a facut serialul si eram in culmea fericirii!Acum sunt din nou putin suparata pentru ca nu mi s-a mai cerut sa scriu mai mult.Din nou.Dar acum sunt din nou fericita sa scriu seria asta noua!

Asta e viata unui scriitor…te urca si te coboara…

Lovely,isn`t she?

20 thoughts on “Interviu exclusiv cu Liz Braswell(“Lucrez la o carte despre o fata care va salva lumea.”)

  1. Sincer, sunt trista ca s-a anulat serialul si ar fi fost frumos sa fie mai mult de 3 carti in serie, adica tot timpul la o carte care imi place o triologie mi se pare prea putin (daca e dor o singura carte e si mai rau). Sunt curioasa cum va fi noua ei serie, dar mai dureaza pana apare, iar pana atunci astept volumul 3 din “Cele Noua Vieti ale lui Chloe King” 😀 . Si felicitari pentru interviu, de obicei imi place sa citesc despre lucrurile din care s-a inspirat un autor cand s-a apucat de scris.

  2. Am citit seria „Chloe King” și a fost bunicică … poate că aș mai fi vrut câteva detalii, nici după volumul 3 nu am aflat nimic despre tatăl lui Chloe 😦 . Poate că prindeau bine mai multe volume sau niște volume mai groase .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s